Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

11.nap

Ismét CNC, CKP :)

Sági tanár úr és Pályi tanár úr visszatértek szeretett hazánkba, ezúton is köszönjük a munkájukat, így Martinák tanár úrnak és Závodi tanár úrnak kellett átvenni a parancsnokságot.

Tegnap érkeztek meg egy 7 órás út után, úgy hogy egy vacsorányi energiájuk maradt csak. A vacsora legényfogó leves volt (Hucka úr fordításában: boy catcher soup) és rakott krumpli, finom és tápláló volt.

Ma egy kiváló reggelivel indítottuk a napot, és mentünk is a CKP-ba, ahol elméleti oktatással kezdtünk, majd egy szimulációs szoftvert kellett programozni.dscf3692 web

A feladat mindenkinek tetszett, és hála az új tolmácsunknak, Dávidnak, végre érdemben is lehetett haladni. Nagyon tetszett a feladat, bár a program kezelésével voltak gondok. Volt akinek olyan jól sikerült leállítani a programot, hogy még a számítógép is újra indult. 

Adam tanár úr is sokat segített és új szavakat is tanult tőlünk, most már ismeri a jó, a rossz, és a katasztrófa kifejezéseket is.

Délután páran elmentünk kebabozni. Durva volt. Konkrétan egy fél merő kanál erős pistával kínálják a spicy kebabot. Kihívásként éltük meg.

Kora este elmentünk sétálni a városba ,mivel Martinák tanár úr még nemjárt itt ezelőtt és megnéztük a várat és a főteret. Lenyűgöző a város szépsége, mondjuk úgy könnyű, ha nem rombolják le a törökök a középkori emlékeket. (ld. Mohácsi vész)dscf3711 webdscf3707 web