Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

12. nap

"SpiceBoys"

 

Ma nagyon korán sikerült felkelnünk,vagyis egyeseknek sikerült, másoknak kevésbé, de hétkor már reggeliztünk.

dscf3728 webdscf3721 web

Nyolc órára kellett menünk a CKP-ba, ahol Adammal kezdtünk egy kis CNC szimulátorozással. Ma megismertük a posztprocesszorok működését, vagyis azt, hogy hogyan lehet egy vezérlés függő kódból vezérlés független kódot készíteni, és ezzel sok pénzt megspórolni.

A nap második részében pedig a gépi forgácsolást gyakoroltuk a „másik” Adammal. Volt akinek kifejezetten profin sikerült megoldania a feladatát, volt akinek kevésbé. Mivel Adam nem beszél sem angolul, sem németül és a tolmácsunk sem volt velünk , nyelvi akadályok gördültek elénk, de a matematika és a műszaki rajz, mint közös nyelv egyensúlyt hozott az erőbe.

 

dscf3732 webdscf3736 web
dscf3738 webdscf3740 web
dscf3743 webdscf3749 web

Hazafelé megint kebaboztunk, ezúttal a menü: Kebab in tortilla,, no spicy” volt. És most, hogy nem égettük szénné nyelvünket, már az ízét is lehetett érezni. Finom volt.

Délután csendes pihenő volt. Hála új szomszédainknak, akik úgy döntöttek,hogy vicces fél tizenkettőkor hazajönni bulizni, mielőtt bulizni indulnának, majd még viccesebb fél ötkor hazatámolyogni a buliból, énekelve ordítozva, nem sokat aludtunk éjszaka. Persze rákontráztak még egy kis afterpartyval, de az már csak a „chill-out” volt.