Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

15. nap

Az utolsó hét első napja

Ma délelőtt elmentünk megnézni a Schindler múzeumot, Oscar Schindler gyárát. Lenyűgöző volt a kiállítás. A különböző termekben bemutatták a náci megszállás időszakát, a krakkói gettó építését és úgy általában a korabeli krakkói életet. Nagyon sok tárgyi emlék volt kiállítva, fényképek, videó felvételek, fegyverek, katonai egyenruhák, felszerelések, okiratok , a Harmadik Birodalom jelvényei, zászlók, könyvek. Ami talán a legérdekesebb volt az a horogkeresztes csempe. Elég szürreális dizájn.

Délután egy órára mentünk a CKP-ba , ahol megint forgácsolási gyakorlatunk volt. Ezúttal extrém körülmények között, ugyan is nem volt tolmácsunk, de így is mindent sikerült megértenünk. Mint tudjuk a műszaki rajz egyetemes nyelv a gépészek között.

Adam így is fogta a fejét, néhány alkalommal, de végül sikerült mindenkinek elkészítenie a darabját.

Este vacsora után gondoltuk lökünk egy billiárdot, de ez a tervünk meghiúsult, későn mentünk és már nem volt szabad asztal. A B-terv lépett életbe. Egy közeli pubba ültünk be, és megnéztük a Veszprém - Paris Saint Germain kézi meccset. Szoros volt a meccs, de végül kikaptunk. Bánatunkat alvással csillapítottuk.

Hajrá Veszprém!