Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

 

Brüsszeli kirándulás

dr. Kósa Ádám Európai Parlamenti képviselő meghívására 2014. október 7-9. között az SSC (Siketek Sport Klubja) elnöksége, szakosztályvezetők, kiemelkedő sportolói, régi hűséges SSC tagjai egy Brüsszelbe szervezett utazáson vettek részt.

A meghívás legfőbb célja az volt, hogy az Európai Parlamentről, annak működéséről több információt kapjunk, és jobban megismerhessük dr. Kósa Ádám munkáját.

Az első nap délelőttjén a helyi látványosságok közül megtekintettük az Atomiumot és a közvetlen mellette elhelyezkedő Mini Európa Parkot. A sétát követően elfoglaltuk a szállásunkat, illetve a délután további részét szabadprogramokkal töltöttük ki. Este a szállodában hivatalos vacsorára voltunk hivatalosak, ahol megismerkedtünk Kósa Ádámmal és Deutsch Tamással is (Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának elnöke és Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának alelnöke). Az SSC tagok közösen aláírtak egy SSC zászlót, amit ajándékba adtunk az elnök úrnak és megkértük, hogy díszítse ezzel irodája falát, amit még ott tartózkodásunkkor meg is tett.

A második napon Brüsszelben vettünk részt egy városnézésen, majd az Európai Parlamentben vettünk részt egy idegenvezetésen, ahol az ebéddel is vártak minket. A délután további részében fakultatív program volt.

Az utolsó napon Gentbe utaztunk autóbusszal városnézésre, majd az élményekkel teli nap után késő este értünk haza a budapesti Liszt Ferenc Repülőtérre.

Összességében rendkívül jó hangulatban telt az utazás, sok új élménnyel és ismerettel gazdagodtunk.

Köszönjük az utazó csoport nevében!

Czirákiné Szép Katalin