Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

3. Nemzetközi Diákmobilitás
2017. október 01-07. Lengyelország, Gliwice

csoportkp

Elérkeztünk immáron a harmadik rövid távú diákmobilitáshoz, melyre a lengyelországi Gliwicében került sor. Fogadó iskolánk a V Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Andrzeja Struga w Gliwicach , a város második legerősebb gimnáziuma, ahol kéttannyelvű képzés is folyik.

iskola

Az iskola pályázatba bevont pedagógusai nagy tapasztalattal rendelkeznek a hasonló jellegű programok szervezése, lebonyolítása terén, így az egész hét egy rendkívül szervezett, kiválóan összeállított szakmai és szabadidős programról tett tanúbizonyságot.

Az első nap ünnepélyes megnyitóval vártak minket, az iskola igazgató helyettesének köszöntő beszédét, a tanulók zenés műsora követte.

fogads2

A projekt első napján elengedhetetlen a csapatépítés, így a nap folyamán erre is sor került az iskola sportcsarnokában, majd Actionbound applikáció segítségével kincskeresésre mentünk a városban. Gyakorlatilag megismerkedtünk Gliwicével.

Délután elmentünk a helyi focicsapat a Piast Gliwice stadionját megnézni, majd Európa legmagasabb fából készült tornyát, a Gliwicei Rádió Tornyot tekintettük meg.

stadion     

A második nap a szakmai munkáé volt a főszerep. A tanulók előadást tartottak a megújuló energiaforrásokról, az üzleti tervről, mely alapján egy nemzetközi vállalkozást indíthatnak el, illetve bemutatták a kiválasztott kísérletet. Iskolánkat Antal Bence 10.a, Füzesi András 10.a és Farkas Dávid 13.g osztályos tanulók képviselték.

A következő két napon Wroclawba vittek minket, ahol megimserkedhettünk a város történelmével, látnvalóival, voltunk a Hidropolisban, a Japán-kertben, láttuk a rengeteg törpét az utcákon, este pedig megnéztük a Neon Street fényeit és a Sky Tower tetejéről a kilátást.

wroclaw  wroclaw ftr kilts

 

Az utolsó napon megnéztük az előzetesen kitöltetett, a nemek közöti egyenlőségre vonatkozó kérdőív országonkénti kiértékelését, elkészültek a fényképes beszámolók, online értékeltük a hetet, este pedig egy búcsúparty keretében elköszöntünk egymástól.

zr

 

Tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, nagyon jól éreztük magunkat, melyet ezúton is nagyon köszönünk a lengyel kollégáknak!