Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

1. nap

Ismerkedés a fogadó iskolával

Visszartérve a napfényre: felejtős. Kora reggeltől kezdve szakadt a hó. Reggel elintézük ügyes-bajos dolgainkat, úgy mint a reggeli, bérletvásárlás stb. majd a gyönyörű hóesésben elindultunk a fogadó iskolába.


Itt fogunk majd mindig reggelizni. Egyébként bőséges, svédasztalos reggelivel várnak, minket, mindenki talál magának megfelelőt!


Várjuk a villamost, a látszat ellenére szakad a hó, ami délutánra meg is maradt. Na jó, csak itt-ott, de Áron nagyon örült neki, mert ő már az úton is azt hajtogatta, hogy szeretne havat látni. Tessék Áron, csak egy szavadba került:)

Az iskolában nagyon kedvesen fogadtak minket. Mivel sejtették, hogy át leszünk fagyva, így kezdtük egy kis sütivel és teával, kávéval.

A kis nasizás után mentünk a díszterembe, ahol először is az igazgató úr köszöntött minket angolul.

Ezek után a diákok következtek, ők is köszöntöttek minket, de meglepetésként a beszédük végén elmondták magyarul is, hogy szeretettel köszöntenek minket, és remélik, hogy jól fogjuk magunkat érezni. Utána mind a két iskola bemutatta saját oktatási rendszerét, iskoláját, városát.


Minket Gulyás Alex és Olajos Márk képviseltek.

Hamarosan szemügyre vettük az iskolát. a legfontosabb műhelyekbe és szaktantermekbe mentünk be, ahol a lengyel diákok röviden összefoglalták hogy mit tanulnak abban a teremben, milyen eszközöket látunk, és hogy mi mire való.

 


Az iskolából villamossal jutottunk vissza a városközpontba, ahol tulajdonképpen a szállásunk van. Még mielőtt visszamentünk volna a szállásra, elmentünk megnézni a mosodát, meg kaptunk egy kis gyorstalpalót, hogy tudjuk mit kell majd csinálnunk.

Aztán feltérképeztük a környéket, elmentünk egyet plázázni, majd be is esteledett és mentünk vacsorázni. Itt egy kis ízelítő:

 

  

Mára elköszönünk, de senki ne menjen messzire, mert jön a folytatás:)