Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

7. nap

Kirándultunk, művelődtünk, elfáradtunk

A vasárnapunk igen sűrűre sikeredett. Reggel kilenc órára már Wieliczkán kellett lennünk, ahol  találkoztunk az idegenvezetővel és megkezdtük a túrát a sóbányába.

Egy hosszú-hosszú lefelé tartó lépcsőzést követően megérkeztünk 130 méterrel a felszín alá, ahol egy jó két és fél órás túrában volt részünk.

A 3,5 kilométeres gyalogtúránk során láthattuk a kápolnát, sok-sok szobrot, megismerhettük hogyan folyt a bányászat, és közben rengeteg érdekes történetet és információt osztott meg velünk az idegenvezető. De hogy az is megismerhesse mai kirándulásunk helyszínét, aki még nem járt ott, íme néhány kép a bányáról:

 

Azért a képeken is látható, hogy tényleg nagyon szép helyen jártunk,de itt még nem ért véget a napunk. Igaz, hogy ma egy hete érkeztünk, és már ismerjük Krakkót, mint a tenyerünket, azért szerettük volna, ha egy olyan ember is bemutatja nekünk a várost, aki a történelméről is sokat tud. Így az idegenvezető délután körbevitt minket a városon, és rengeteget mesélt. Jártunk a Wawelban, a Jagelló egyetemen, a főtéren a Mária templomban, ahol láthattuk a trombitást, ami azért fontos, mert a legenda szerint, ha integetünk neki és ő visszainteget, akkor még visszatérünk Krakkóba. Mondanunk sem kell, még jövünk:)

       

Estére kipurccantunk, de megérte, mert nagyon tartalmas napunk volt, és még az idővel is szerencsénk volt. Holnap pedig ismét beindulnak a szorgos hétköznapok:)