Eötvös Loránd Technikum

Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum

8. nap

Ismét melózunk

Nem esett jól reggel felkelni, de 10-re vártak minket a CKP-ba, úgyhogy muszáj volt:) Persze, ha már elindulunk, akkor megjön az ihlet, csak hát az a reggeli ébredés ne lenne olyan nehéz... A reggeli kávé és a kiadós reggeli után összeszedelőzködtünk és mentünk tanulni. Tollat, ceruzát, jegyzetfüzetet és a lelkesedésünket vittük magunkkal.

 

A gépi forgácsoló műhelyben csoportokban dolgoztunk. Megadott paraméterek alapján kellett legyártanunk egy munkadarabot a nap végére.Ügyesek voltunk:) A gépek csak úgy pörögtek, forogtak, a forgácsok repültek és a nap végére elkészült minden csoportnál a remekmű!

Délután pihengettünk egy kicsit, hiszen ma is sokat dolgoztunk, na meg a tegnapi minimum 6 km-es sétánknak is még érezhető volt a hatása. Különösen szegény Attilánál, akinél a lábai felmondták a szolgálatot! De kemény fából faragták, úgyhogy nincs elkesere
dve:) Egy-két (három-négy) vízhólyag neki nem akadály!

Este feltöltődtünk egy jó kis vacsival:


A tegnap elégetett kalóriákat valahogy vissza kellett pótolni! Most pedig jöhet a pihi! Illetve hátra van még egy fontos dolog. A múlt heti quiz kérdésünkben arra a vártuk a választ, hogy vajon melyik csapat nyerte a lézer harcot. Nos, a helyes megoldás a a végzősök csapat volt. A helyes megfejtők között egy 8 és egy 11 napos krakkói utat sorsoltunk ki. A szerencsés kiutazók pedig Závodi József és Martinák László tanár urak! Ezúton is gratulálunk nekik:) Csomagoljanak, mert szerda reggel 6.30-kor indul a buszuk a Népliget Autóbuszállomásról!